Manegetrainer veroordeeld voor misbruik

Print
Manegetrainer veroordeeld voor misbruik

Manegetrainer veroordeeld voor misbruik

Marc D., de 41-jarige trainer van een Wemmelse manege die zich jarenlang vergreep aan verschillende van zijn leerlingen, is vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar, waarvan 3 jaar met uitstel. De man mag gedurende tien jaar ook niet in contact komen met minderjarigen. Geen van zijn slachtoffers was ouder dan 16 jaar.

De man gaf de feiten toe en toonde zich op zijn proces zelfs opgelucht dat hij tegen de lamp was gelopen. Marc D. was trainer op de manege van zijn ouders en maakte van zijn positie misbruik om toenadering te zoeken tot jonge meisjes en te proberen seksuele betrekkingen met hen te hebben. Tussen 2000 en 2010 benaderde hij zo een zevental meisjes.

Bij twee daarvan slaagde zijn opzet niet maar vijf anderen lieten zich zo manipuleren dat ze uiteindelijk wel met de man naar bed gingen. Hij beloonde hen met privileges, zoals op het mooiste of beste paard mogen rijden, en cadeau's zoals dure rij-uitrusting.

Opmerkelijk is dat vier van die meisjes die feiten niet betreuren en het zelfs over een 'relatie' hebben. Het vijfde stapte in oktober 2010 echter naar de politie, waarop Marc D. werd aangehouden.

De man is intussen alweer een tijd op vrije voeten en is in therapie. Die therapie moet hij blijven volgen als hij wil vermijden dat hij de hele gevangenisstraf moet uitzitten.

Foto Belga