Vertragingen op treinverkeer Hasselt-Diest

Print
Vertragingen op treinverkeer Hasselt-Diest

Vertragingen op treinverkeer Hasselt-Diest

Nabij het spoor in Schulen is donderdagochtend een stoffelijk overschot aangetroffen. Daardoor zijn er op de spoorlijn Hasselt-Diest vertragingen die kunnen oplopen tot een halfuur. Dat meldt spoorwegnetbeheerder Infrabel. Wanneer de toestand opnieuw normaal zal zijn, is niet duidelijk.

"Op de spoorlijn Hasselt-Diest is donderdagochtend iets na 7 uur een stoffelijk overschot aangetroffen nabij het spoor in Schulen." Volgens de politie gaat het om een wanhoopsdaad.

"Op politiebevel werd het spoorverkeer op de lijn onderbroken tussen 7.10 uur en 8.30 uur." Het treinverkeer werd omgeleid. Dat veroorzaakte vertragingen van 20 minuten tot een halfuur.

Om 8.30 uur gaf de politie opnieuw toestemming voor treinverkeer op één spoor, "mits er heel voorzichtig wordt gereden. Het treinverkeer gaat er dus traag". Ook dat zorgt momenteel nog voor vertragingen van 20 minuten tot een halfuur.

Wanneer beide sporen opnieuw vrij zullen zijn, is onduidelijk. "Dat hangt af van het onderzoek."

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be

Belga
Foto TP

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio