Bus met Lommelse kinderen betrokken bij ongeval in Zwitserland: 28 doden

Print

Bus met Lommelse kinderen betrokken bij ongeval in Zwitserland: 28 doden

Lommel - In Zwitserland zijn dinsdagavond minstens 28 mensen om het leven gekomen bij een zwaar busongeval. Onder de slachtoffers zijn 22 kinderen van ongeveer 12 jaar oud - 15 Belgen en 7 Nederlanders - en de twee chauffeurs. Het gaat om twee Vlaamse scholen, Basisschool 't Stekske uit Lommel en Sint-Lambertus uit Heverlee, die terugkwamen van een skivakantie.

Volgens de politie van het kanton Wallis reed de bus, die deel uitmaakte van een colonne van drie voertuigen, omstreeks 21.30 uur op de A9-autosnelweg tussen Sierre en Sion toen de chauffeur om een nog onbekende reden afweek van zijn traject.

De bus raakte eerste de rechterkant van de baan alvorens met volel snelheid op een veiligheidsnis van een tunnelwand in te rijden ter hoogte van een veiligheidsstrook. Er was volgens de politie geen ander voertuig betrokken bij het ongeval.

Aan boord van de bus waren 52 mensen. Het gaat om twee klassen, een uit Lommel en een uit Heverlee, zo meldt het Zwitserse persagentschap ATS. De kinderen waren op de terugweg van een skivakantie in le Val d' Anniviers.Buitenlandse Zaken spreekt van nog 24 gewonden, onder wie enkele zwaargewonden. Zij zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Sierre, Sion, Martigny en Viège.

Buitenlandse Zaken raadt familie en vrienden aan om te bellen naar het noodnummer 02/5014000 (vanaf 9 uur) of naar de Christelijke Mutualiteiten, die de sneeuwklassen voor de scholen organiseerden.Foto's Belga/Reuters/AFP
Kaart Google Maps


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio