Kleinste dorpje van de VS te koop

Print
Kleinste dorpje van de VS te koop

Kleinste dorpje van de VS te koop

Altijd al een eigen dorp willen hebben? Dan is het nu uw kans, als u wat geld gespaard hebt ten minste. Op 5 april gaat Buford, het kleinste dorpje van de VS, in de staat Wyoming, onder de hamer. Het startbod is 76.300 euro.

Don Sammons is de enige inwoner van het tweede oudste dorpje van Wyoming en biedt het nu te koop aan. Het werd in 1866 gebouwd als fort voor spoorwegwerkers. Ooit woonden er 2.000 mensen en nu is Sammons de enige overblijvende bewoner. Hij verhuisde in 1980 naar Buford en kocht de handelspost die hij openhield tot vorig jaar. Zijn familie verhuisde weer maar hij bleef in zijn dorp als burgemeester.

"Ik zal zelf bij de veiling aanwezig zijn en het zal me verdriet doen, maar ik kan niet anders," zegt Sammons die op pensioen gaat. "Het was een geweldige tijd."

Als je het dorp koopt, ben je ineens ook eigenaar van een school, een garage, een huis met drie slaapkamers, tien aren landgoed, een parking, tankstation, supermarkt en een aantal postbussen met een eigen postcode.

Bekijk hier een video over Buford:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Ilse Van Thielen