Oplichter met valse dollars actief in Limburg

Print
Oplichter met valse dollars actief in Limburg

Oplichter met valse dollars actief in Limburg

In Limburg is al enkele dagen een oplichter actief. De verdachte beweert telkens dat hij euro’s nodig heeft om te tanken.

Toen Hasselaar Jurgen Schepers Toen Hasselaar Jurgen Schepers zaterdagochtend naar de voetbal in Tongeren trok, trof hij langs de oprit van de E313 in Diepenbeek een ‘wanhopige’ man aan. “Hij stond met zijn grijze Mercedes op de pechstrook en was hevig aan het zwaaien”, vertelt Jurgen, die meteen stopte om te helpen.

“Blijkbaar was hij zonder benzine was gevallen en had hij geld nodig.” De verdachte, van allochtone afkomst, droeg een piekfijn kostuum. “Toen ik vijf euro bovenhaalde, kreeg ik te horen dat hij vijfhonderd euro nodig had om tot in Duitsland te geraken.

In ruil wilde hij me zijn ring geven of met dollars betalen. Dollars die duidelijk vals waren, met een printer afgedrukt.” Jurgen had onmiddellijk door dat het om een oplichter ging. “Nog geen halve minuut later stopte er een tweede wagen. Daarin zat een Genkenaar die al de hele dag op zoek was naar de bedrieger. Vrijdag had die hem 250 euro afgetroggeld. Toen de oplichter de Genkenaar in de mot kreeg, stoof hij ervandoor.”

Zowel Jurgen als de Genkenaar trokken naar de politie.

RuSt
Foto Isopix

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio