thumbnail: null
thumbnail: null

Nieuwsanker Annelies Van Herck: "Ik ben geen perfecte moeder"

Annelies Van Herck en Michaël Droogenbroeck combineren een drukke persjob met het ouderschap. Zo werden ze onlangs ouders van de zes maanden oude Jacob en voeden ze Elias, een zoontje uit een vorig relatie van Annelies, op. "Je moet niet alles perfect willen doen."

mgeysmans

"Ik heb nooit de angst gevoeld dat ik niet en een goede moeder en een goede werkkracht zou kunnen zijn. Als je naast de perfecte werkkracht ook een cupcake-bakkende moeder wilt zijn die elke dag mooi uitgedost aan de schoolpoort staat, ja, dan heb je natuurlijk wel een probleem. Ik heb me er al lang bij neergelegd dat dat niet haalbaar is. Mijn zoon is al eens met een ongestreken T-shirt naar school geweest. Is dat een probleem? Ook zonder gestreken T-shirt worden ze groot. Ik doe mijn best en dat zal wel volstaan voor mijn kinderen. Je moet niet alles perfect willen doen. Mensen eisen soms te veel van zichzelf en van hun kinderen", steekt Van Herck van wal in TvFamilie.

Als zowel Van Herck als Droogenbroeck moeten werken gaan de kinderen naar de grootouders. En heel af en toe komen ze mee naar de VRT, waar er kinderopvang voorzien is van 9 tot 18 uur. "Het gebeurt dus weleens dat de oudste nog even mee naar de redactie gaat, na die opvanguren. En dat we hem voor Ketnet zetten met een koptelefoon op."

Beeld: Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer