Grote politiemacht voor Nintendo-pistool

In Rijmenam, een deelgemeente van Bonheiden, is donderdag in de vooravond een grote politiemacht uitgerukt om een auto met twee twintigers klem te rijden. Ze waren gesignaleerd "als zeer gevaarlijk" met een wapen in de buurt van de basissschool De Knipoog in de Kloosterstraat in Rijmenam.

De Nijn Leo

Een klein legertje politiewagens van de hele zone BoDuKap, met de hulp van de collega's uit Haacht, reed plankgas naar het centrum van Rijmenam. Een vader die zijn dochter na de schooltijd kwam oppikken in de Vrije Basisschool De Knipoog zag twee jongeren zitten in een auto voor de schoolpoort. Eén van hen had een wapen. De betrokken vader schrok en belde onmiddellijk naar zijn echtgenote.

Kim De Gelder

De verontruste vader dacht aan de zaak van Kim De Gelder die op 23 januari 2009 twee baby's en een 54-jarige vrouw om het leven bracht in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Sint-Gillis-Dendermonde.

In totaal snelden een tiental politiewagens naar het centrum van Rijmenam. Meer nog. Ook een helikopter werd de lucht ingestuurd om de toestand ter plaatse te observeren. De verontruste vader had ook een deel van de nummerplaten van de verdachte auto genoteerd en aan de politiediensten doorgegeven.

Het 'verdachte voertuig' werd aan de Dijleweg onderschept. De twee inzittenden werden gewapenderhand overmeesterd en afgevoerd naar het politiecommissariaat in Sint-Katelijne-Waver.

Wat bleek er nu aan de hand te zijn geweest? De twee jongeren hadden in hun auto inderdaad een wapen, maar eentje van Nintendo. De gasten wilden het onderling verkopen en maakten er een paar gebaren mee, juist op het ogenblik dat er iemand voorbij kwam.

De revolverhelden werden voor ondervraging meegenomen naar het politie bureau maar nadien op vrije voeten gesteld. Er wordt hen ook niets ten laste gelegd.

LDN Foto Photo News