Riga na gelijkspel: "Kwalificatie zit er nog in"

Print
Riga na gelijkspel: "Kwalificatie zit er nog in"

Riga na gelijkspel: Kwalificatie zit er nog in

Standard-coach José Riga besefte dat de Rouches donderdag met hun 2-2 gelijkspel in hun heenwedstrijd in de achtste finales van de Europa League tegen het Duitse Hannover geen uitstekende uitgangspositie hadden verworven. Toch is er volgens Riga nog niets verloren.

"We hebben eerder al getoond dat we Hannover kunnen verslaan", verwees Riga naar de twee duels tegen de Duitsers uit de groepsfase (0-0 en 2-0 winst). "Vandaag ging het duel gelijk op, Hannover speelde bijzonder realistisch, maar het kan nog. Als we in Duitsland dezelfde efficiëntie aan de dag leggen als Hannover vandaag, zit kwalificatie er zeker in. 2-2 is geen goed resultaat, we moeten nu één keer meer scoren dan onze opponent", vond de coach van de Rouches.

Van Damme

Ook aanvoerder Jelle Van Damme vond dat er meer in zat tegen de Duitsers. "Een zege had zeker verdiend geweest. Na hun strafschop en de 0-1 zijn we er vol voor gegaan, spijtig genoeg valt hun tweede doelpunt veel te makkelijk. Toch is er echter nog niets gespeeld. We hebben daar niets te verliezen. Hannover is een echte Bundesliga-club, die altijd kan toeslaan. De Europa League is een stapje hoger dan de Belgische competitie, maar we maken nog altijd een kans om ons te kwalificeren", klonk het.

Lees ook: Standard speelt 2-2 gelijk tegen Hannover

Foto Belga