PSV en Manchester United verliezen in Europa League

Print

PSV en Manchester United verliezen in Europa League

PSV heeft donderdag in de heenwedstrijd in de achtste finales van de Champions League een 4-2 nederlaag bij het Spaanse Valencia geleden. Zowel Dries Mertens als Timothy Derijck startten in de basis bij de Lampenclub. In Engeland verloor Manchester United verrassend van Athletic Bilbao.

Victor Ruiz (foto boven) kopte Valencia na 11 minuten al op voorsprong. Soldado verdubbelde de score twee minuten later. Vlak voor rust haakte Strootman de Braziliaan Jonas in de zestien, Soldado benutte de strafschop. Valencia bleef doordrukken en dat resulteerde al snel in de 4-0 van de Argentijn Pablo Piatti. Toivonen scoorde tien minuten voor tijd tegen vanop de stip. Vlak voor affluiten zorgde Wijnaldum nog voor de 4-2.

AZ, dat Anderlecht uit de achtste finales had gehouden, deed het uitstekend tegen het Italiaanse Udinese. Maarten Martens zorgde iets voorbij het uur voor de 1-0 en vlak voor tijd zorgde Falkenburg voor de 2-0.Manchester United

Manchester United nam het thuis op tegen het Spaanse Athletic Bilbao. Wayne Rooney (foto boven) zorgde voor de 1-0 na 21 minuten. Hij tikte de rebound na een schot van Chicharito binnen. Met de rust in zicht kopte Fernando Llorente de oververdiende gelijkmaker tegen de touwen. Na rust zette Oscar de Marcos Bilbao op voorsprong. De jonge Muniain scoorde vlak voor het einde de 1-3, maar Rooney benutte nog een strafschop in het absolute slot. De Mancunians zullen volgende week nog flink aan de bak moeten om hun ticket voor de laatste acht te pakken.

Lees ook: Courtois op koers voor volgende ronde EL

Foto AFP