Rammstein zet Sportpaleis in vuur en vlam

De Duitse metalband Rammstein heeft donderdagavond in het Sportpaleis voor een fenomenaal concert gezorgd. De fans konden genieten van een spektakel met fakkels en vlammenwerpers.

jatimmermans

Rammstein geldt als een van de heetste liveacts. Het maakt van de concerten een totaalspektakel dat ook vele niet-metalfans lokt. Het Sportpaleis was in minder dan een uur uitverkocht.

De intro was indrukwekkend. De zes bandleden marcheerden onder luide, bezwerende muziek met een fakkel en vlaggen dwars door het Sportpaleis en over een loopbrug naar het podium. Ze begonnen met een van hun grootste hits, het epische Sonne.

Al hun grootste hits passeerden de revue. Van het stampende Links 2 3 4 over het dreigende Mutter tot een power ballad als Ohne Dich. De vuurspuwende reuzenvleugels (Engel), de vlammenwerper (Mein Teil) en het bootje met toetsenist dat het publiek induikt (Haifish) hadden we wel al op eerdere Rammstein-tournees gezien. Niemand die daar om maalde.

Het optreden was een belevenis van de eerste tot de laatste noot, een auditieve en visuele blitzkrieg. Het Sportpaleis ging uit zijn pas gerenoveerde dak, en toen de Duitsers na zo'n twee uur overgingen tot een staakt-het-vuren, was de algemene teneur: grote kanshebber op de titel van beste concert van 2012.

Tom De Smet

Foto Cia Jansen