Baggeraar DEME werft vijfhonderd man aan

Print
Baggeraar DEME werft vijfhonderd man aan

Baggeraar DEME werft vijfhonderd man aan

Baggergroep DEME wil dit jaar nog vijfhonderd mensen aanwerven. "Zowel ervaren mensen als pas afgestudeerden", aldus personeelsdirecteur Harry Mommens.

De Zwijndrechtse baggergroep organiseert vrijdag in Oostende - en dus uitzonderlijk niet in zijn hoofdkwartier - alvast een jobdag omdat het bedrijf zo'n vijfhonderd vacatures in aanbieding heeft bovenop de 4.200 werknemers die het vandaag al wereldwijd in dienst heeft. DEME is daarmee aardig op weg om in enkele jaren zijn personeelsbestand bijna te verdubbelen.

Om de snelle vlootuitbreiding van de jongste jaren én de goed gevulde orderportefeuille te kunnen opvolgen, staan nu zowat vijfhonderd aanwervingen in de steigers. "We hebben pakweg zo'n driehonderd jobs aan de wal en tweehonderd aan boord van onze schepen en werktuigen", aldus Mommens. "Bij die walfuncties mikken wij als hoogtechnologisch bedrijf vooral op ingenieurs, maar ook op financiële specialisten en allerhande administratieve vaardigheden. Bij de ingenieurs gaat het traditioneel om ingenieurs bouwkunde en elektronica, maar eigenlijk doet het er niet toe: je leert het hier wel in de job. Op de schepen gaat het om dekofficieren en machinepersoneel."

Paul Verbraeken

Foto: Een baggerboot van DEME in de typische, groene kleur