Gifmengster uit Gors-Opleeuw in september voor assisen

Print
Gifmengster uit Gors-Opleeuw in september voor assisen

Gifmengster uit Gors-Opleeuw in september voor assisen

Borgloon - Het assisenproces tegen Marie-Josée Vandenbosch (46) uit Gors-Opleeuw start in september. Dat is vandaag vernomen na afloop van de zitting van de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen, die zich boog over de doorverwijzing van het strafdossier naar het hof van assisen in Tongeren.

Vandenbosch (rechts op foto) zal er moeten terechtstaan door de dubbele moordpoging en de moord op haar man Rudi Kersten. De eerste moordpoging in augustus 2009 wordt overigens betwist door de raadsman van Vandenbosch, meester Gino Houbrechts (links op foto). Of de KI de redenering van de advocaat volgt, wordt op 29 maart in een arrest bekendgemaakt.

Op woensdag 28 augustus 2009 probeerde de vroegere KVLV-voorzitster haar man voor de eerste keer te vergiftigen. Ze gaf hem pillen die ze wegnam bij bejaarden waar ze ging poetsen. De eerste toediening bleef zonder veel gevolg, maar de tweede keer gaf ze hem meer pillen. Dat was op woensdag 21 september. Voordat ze naar haar minnaar in Maasmechelen reed, gaf ze haar man een cocktail van onder meer enkele slaappillen, Dafalgan codeïne en Flunitrazepam. Rudi Kersten werd ernstig ziek van de gifcocktail, maar overleefde.

Plastic zakje

Veertien dagen later, op 6 oktober, gaf Vandenbosch haar man nog een hogere dosis pillen. Rudi Kersten viel als een blok in slaap. Toen trok ze opnieuw een plastic zakje over zijn hoofd en hield ze haar hand op zijn mond. De man spartelde tegen, wist de zak van zijn hoofd te trekken en vroeg zijn vrouw wat ze aan het doen was. Vandenbosh ging snel een steviger winkelzakje halen dat zij weer over zijn hoofd trok. Zij bleef het dit keer dichtknijpen, totdat hij niet meer bewoog.

Dan vertrok Vandenbosch naar Tongeren om haar dochter af te halen. Terug thuis vonden ze een bewusteloze Rudi. De hulpdiensten werdenverwittigd, maar voor de man kon geen hulp meer baten.

Huwelijk

Marie-Josée Vandenbosch heeft haar man uit de weg geruimd omdat haar huwelijk naar eigen zeggen de laatste 12 jaar niets meer voorstelde. Zij had een minnaar met wie ze een nieuw leven wilde opbouwen. In maart van dit jaar trad ze in de gevangenis opnieuw in het huwelijk met een 37-jarige man uit Leopoldsburg.

Nancy VANDEBROEK

Foto Sven Dillen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio