Politie ontmantelt drie cannabisplantages

Print
Politie ontmantelt drie cannabisplantages

Politie ontmantelt drie cannabisplantages

Maasmechelen - De lokale politie van de zone Lanaken-Maasmechelen heeft donderdag een cannabisplantage van zo'n 1.500 wietplantjes ontdekt. De laatste maand kon de lokale recherche al drie plantages oprollen, waarbij in totaal liefst 3.100 wietplanten werden gevonden. Acht verdachten werden aangehouden en opgesloten in de gevangenis.

Vier weken geleden troffen speurders van de zone Lanaken-Maasmechelen een uiterst professionele cannabisplantage aan in een oude Lanakense fruitloods. Binnen stootten de agenten op 1.400 cannabisplantjes. Drie verdachten werden toen opgepakt en opgesloten in de gevangenissen van Hasselt en Lantin. Drie weken later kon een vierde kompaan worden ingerekend.

Uitgebreid onderzoek leidde de speurders afgelopen dinsdag naar Eisden (Maasmechelen), waar in een oude ingenieurswoning een tweede plantage werd gevonden. In totaal stonden er zo'n 1.200 plantjes in de woning. De politie kon drie verdachten, allen Bulgaren, oppakken.

Gisteren werd in het kader van datzelfde onderzoek een derde plantage met 1.500 plantjes opgerold in Dilsen-Stokkem. Daarbij werd een Nederlander opgepakt een aangehouden door de Tongerse onderzoeksrechter. Het verdere onderzoek is nog volop lopende.

RuSt


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio