Chirolokalen Kortessem en Vliermaalroot vernieuwd

Print
Chirolokalen Kortessem en Vliermaalroot vernieuwd

Chirolokalen Kortessem en Vliermaalroot vernieuwd

Kortessem - Nadat aannemer Bart Cuyvers uit Hasselt de werken beëindigde aan de chirolokalen van de chiromeisjes Okapi in Kortessem, ging hij recent ook van start in de chirolokalen van Vliermaalroot.
In een eerste fase wordt de bovenverdieping aangepakt. Het onderdak wordt volledig geïsoleerd en met gyproc platen afgewerkt. Op het gelijkvloers worden heel wat kleinere werken uitgevoerd.

Bovendien worden er twee 2 nieuwe buitendeuren geplaatst. Tot slot wordt door de firma Thoelen de verwarmingsinstallatie op de bovenverdieping volledig vernieuwd.

De totale kostprijs van al deze werken bedraagt circa 30.000 euro. Voor de uitvoering van de werken aan de chirolokalen van Vliermaalroot krijgt het gemeentebestuur provinciale subsidies in het kader van "brandveilige lokalen" van LSM (Limburg Sterk Merk).

Deze subsidie bedraagt 12.500 euro. Het resterende bedrag is ten laste van de gemeente. Schepen van jeugd Marie-Paule Vandormael: "Dankzij de financiële tussenkomst van zowel de provincie als de gemeente kan de chiro van Vliermaalroot binnenkort de volledig gerenoveerde bovenverdieping terug in gebruik nemen.

Na de werken die enkele jaren geleden op het gelijkvloers werden uitgevoerd door de gemeentelijke technische dienst, kunnen we stellen dat chiro van Vliermaalroot weldra over verzorgde en veilige lokalen kan beschikken."

Francis Croes

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio