Cavendish pakt tweede rit Tirreno-Adriatico

Print

Cavendish pakt tweede rit Tirreno-Adriatico

Wereldkampioen Mark Cavendish (Team Sky) heeft de tweede rit in de Tirreno-Adriatico gewonnen. De Brit was na 20 kilometer in een massaspurt in Indicatore sneller dan de Spanjaard Oscar Freire en de Amerikaan Tyler Farrar.

De Australiër Matthew Goss, die woensdag met zijn ploeg GreenEdge de ploegentijdrit won, blijft aan de leiding.

De Italianen Stefano Pirazzi en Diego Caccia zetten meteen na de start de vlucht van de dag op. Ze liepen tot bijna acht minuten uit, maar in het peloton hielden de ploegen van de sprinters alles onder controle en met nog 25 kilometer te fietsen zorgden ze voor de hergroepering. Liquigas hield het tempo hoog en even later zette ook Sky zich in stelling voor Cavendish.

Op 8 kilometer van de meet lag nog een bescheiden bult die Enrico Gasparotto verleidde tot een aanval. De Italiaan kreeg steun van zijn landgenoot Taborre, maar enkele kilometers verder werd het duo opnieuw gegrepen.

Ook Greg Van Avermaet probeerde tevergeefs nog een sprint te voorkomen, en even later zorgde een val er nog voor dat het peloton gehalveerd werd.

Farrar trok de sprint op gang maar begon van te ver, Cavendish kwam gepast uit zijn wiel en won duidelijk, hoewel Freire nog sterk kwam opzetten. Farrar kon nog net Peter Sagan afhouden voor de derde plaats, Sasha Modolo werd vijfde.

Belga