Database gevonden fietsen sinds januari niet aangevuld voor Hasselt

Print
Database gevonden fietsen sinds januari niet aangevuld voor Hasselt

Database gevonden fietsen sinds januari niet aangevuld voor Hasselt

Hasselt -

De database gevondenfietsen.be/limburg is voor Hasselt al sinds januari niet meer aangevuld. “Hier wist ik niets van”, zegt Tom Benaerts, fietscoördinator van vzw Basis. Vzw Basis coördineert de Fietspunten in Hasselt, Genk en Sint-Truiden.

“We hebben nog geen klachten gekregen dat de database voor Hasselt sinds januari niets meer aangeeft, daarom weten we van niks.

” Benaerts hoopt dat dit voor maandag in orde is. “Het is wel vervelend natuurlijk. Op zich is de database een goed systeem, maar door zulke dingen lijkt het natuurlijk alsof het dat niet is. Waarschijnlijk is het gewoon een technische fout.”

“We hebben 63 gevonden fietsen in de database gezet voor Hasselt”, zegt Kevin Heyligen, verantwoordelijke bij Fietspunt Hasselt. “We hebben hiermee eventjes achtergelopen omdat we veel werk hebben maar nu is alles up-to-date.” De zoekmachine zegt iets anders. Wanneer je invult dat je sinds januari je fiets in Hasselt bent kwijtgeraakt, geeft de zoekmachine aan dat er 1.315 fietsen in de database staan die aan je zoekwaarden voldoen… maar geen enkele is in Hasselt gevonden.

De provincie Limburg gaat over het technische aspect van de website. “Ik weet niet hoe het komt”, zegt Dries Wyckmans van de Dienst Politie, (Verkeers) Veiligheid & Openbare Orde. “Wij wisten ook van niets. Het zou kunnen dat Fietspunt Hasselt de gegevens verkeerd heeft verzonden maar het kan ook een technische fout zijn. We vragen het na bij de provincie Antwerpen.” Hij vindt dat de gemeentes zelf de website moeten opvolgen of er geen fouten zijn.
Wanneer de politie een fiets vindt, moet hij er meteen een foto van maken en uploaden in de database. Via een beschrijving of door het graveringsnummer in te geven kan de persoon die zijn fiets verloren heeft deze snel terugvinden. (JoB)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio