Lieuwe Westra de beste in Parijs-Nice

Print
Lieuwe Westra de beste in Parijs-Nice

Lieuwe Westra de beste in Parijs-Nice

Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM) heeft donderdag in Mende op de Montée Laurent Jalabert de vijfde rit in Parijs-Nice gewonnen.

De Nederlander reed in de slotkilometer weg van een select groepje en haalde het voor de Spanjaard Alejandro Valverde, de Brit Bradley Wiggins en de Amerikaan Levi Leipheimer. Wiggins (Team Sky) blijft leider met 6 seconden voorsprong op Westra.

Maxime Monfort (RadioShack-Nissan) moest een halve minuut prijsgeven en zakt naar de zevende plaats op 46 seconden van Wiggins.

De tweede rit in de Tirreno-Adriatico ging naar de Brit Mark Cavendish. De wereldkampioen bleef in een massaspurt Oscar Freire en Tyler Farrar voor.

Lees ook Cavendish pakt tweede rit Tirreno-Adriatico

Veuchelen

Vier renners trokken vroeg in de aanval in Parijs-Nice: Simon Clarke, David Le Lay, Yukiya Arashiro en Frederik Veuchelen. Onze landgenoot had duidelijk zijn zinnen gezet op de bolletjestrui en kwam op de eerste vier hellingen telkens als eerste boven.

Kevin Seeldraeyers en Laurens Ten Dam maakten op de voorlaatste helling de aansluiting vooraan maar even later zorgden de mannen van Movistar voor de hergroepering. Veuchelen kon op de voorlaatste klim wel nog de punten meegraaien, ruim voldoende voor de bollen.

Een selecte groep begon zo aan de Montée Laurent Jalabert, de 3 kilometer lange slotklim met een stijgingspercentage van 10 procent. Westra had als enige een snedige demarrage in de benen in de slotkilometer en won met vijf seconden voorsprong op Valverde en Wiggins.

Foto Photo News