Gent-Wevelgem krijgt editie voor vrouwen

Print
Gent-Wevelgem krijgt editie voor vrouwen

Gent-Wevelgem krijgt editie voor vrouwen

Voor het eerst in zijn 74-jarige geschiedenis organiseren de mensen van Gent-Wevelgem ook een wedstrijd voor vrouwen. Ze doen het meteen met volle overtuiging en hebben er ook een wedstrijd van stad tot stad van gemaakt.

De vrouwen starten in Middelkerke, trekken ook door het West-Vlaamse heuvelland en komen na 113,7 km aan in Wevelgem. Liefst 25 ploegen waaronder vijftien buitenlandse hebben zich ingeschreven. De voornaamste meisjes aan de start worden Evelyn Arys, Latoya Brulee, Jolien D'Hoore, Liesbet De Vocht, Roxanne Knetemann, Annemiek van Vleuten, Kirsten Wild, Elizabeth Armitstead en Suzanne de Goede.

Opmerkelijk is de samenwerking met de VZW Think-Pink die instaat voor de nationale borstkankerpreventie.

"We sluiten ons aan bij Gent-Wevelgem omdat fietsen voor vrouwen in de lift zit en dus perfect past bij onze ideeën met daarbij dat bewegen en sporten en dus ook fietsen belangrijk zijn om borstkanker te voorkomen", aldus voorzitster Heidi Vansevenant. "Daarom hebben we op zaterdag 24 maart een specifieke vrouwentocht over 45 km en een toertocht van 80 km met Saartje Vanden Driessche en Kristien Laeveren naast de toertochten van Flanders Classics over 80, 125 of 165 km."

Gent-Wevelgem voor vrouwen wordt op zondag 25 maart gereden.

Belga

Foto Photo News