Vijf topmomenten van Lionel Messi

Print
Lionel Messi schitterde gisteren weer op het allerhoogste niveau. In de Champions League-wedstrijd tegen Bayer Leverkusen scoorde de kleine Argentijn maar liefst 5 (!) keer. Niemand deed hem dat ooit voor.

Wij zochten vijf andere topmomenten van de topschutter van Barcelona.

Thibaut Courtois maakt kennis met de sluwe Messi

Real Madrid had eerder die dag, 26 februari van dit jaar, de kloof met Barcelona vergroot tot 13 punten door met het kleinste verschil te gaan winnen bij Rayo Vallecano. Om de kloof met de 'Koninklijke' terug tot tien punten te brengen moest Barcelona een lastige hindernis nemen tegen de ploeg van Thibaut Courtois. De Rode Duivel keept een sterk seizoen voor Atlético Madrid en zij hoopten de drie punten thuis te houden. Na 80 minuten stond het 1-1 en die tussenstand was gerechtvaardigd. Dan kregen de Blaugrana's een vrije trap toegekend. Toen Courtois zijn muur nog aan het opstellen was trapte Lionel Messi de bal sluw, maar enig mooi in de verste hoek.

Beste ploeg ter wereld

Barcelona is de beste ploeg van de wereld. Dat vinden veel mensen, maar sinds 18 december van vorig jaar zijn ze dat ook voor de FIFA. Toen wonnen ze namelijk het wereldkampioenschap voor clubs tegen het Braziliaanse Santos. De Catalanen vernederden de ploeg van supertalent Neymar met liefst 0-4, waaronder twee doelpunten van Lionel Messi.

Messi vs Maradona

De 'vlo' wordt heel vaak vergeleken met 'pluisje'. In de halve finale van de Copa del Rey, op 18 april 2007, zette Messi die vergelijking kracht bij. Hij scoorde namelijk een bijna identieke goal als het wereldberoemde doelpunt van Maradona, tegen Engeland, op het WK 1986. Die fenomenale treffer van Diego Maradona werd nadien uitgeroepen tot doelpunt van de eeuw.

De beker met de grote oren

Met Barcelona won hij al drie keer de Champions League. Vorig seizoen zette hij zijn ploeg op weg naar de 'beker met de grote oren' door, in de finale, de 2-1 te scoren tegen Manchester United. Uiteindelijk won Barcelona de wedstrijd met 3-1.

Kwantiteit én kwaliteit

Messi scoort veel, enorm veel. De goals die hij maakt zijn niet alleen talrijk in aantal, maar vaak ook kwalitatief hoogstaand en een streling voor het oog. Neem bijvoorbeeld onderstaand doelpunt in de Classico tegen Real Madrid.

Sanv

Foto Reuters