"Het kind mocht nooit bestaan"

Print
"Het kind mocht nooit bestaan"

Het kind mocht nooit bestaan

De procureur des konings heeft op het proces van Sanne Smets voor het hof van assisen in Leuven verklaard dat het zonder twijfel bewezen is dat het Chiromeisje haar kind heeft gedood met voorbedachte rade.

Procureur Ben Pieters vond de conclusie van forensisch psychiater Dams dat Smets autistisch is erg straf. "Dams heeft nooit het volledige verslag van de gerechtspsychiater gelezen en was niet bij de reconstructie. Ze had het over paniek bij de geboorte van het kind, terwijl Sanne aan anderen had verteld dat ze toen kalm was."

Duidelijk met voorbedachte rade

Pieters riep Sanne Smets op om later op de dag bij haar laatste woord de hele waarheid te vertellen. "Hopelijk durft ze voor het eerst haar dode dochtertje in de ogen te kijken", aldus de procureur. De voorbedachtheid was duidelijk volgens de procureur. "Sanne had geen voorbereidingen getroffen tot de bevalling of haar opvoeding. Ze wist dat ze de navelstreng moest doorknippen vooraleer ze het doodde, ze had dus voorkennis en ze had al gepland dat ze het ging begraven", aldus de procureur.

"Het was een kind dat nooit mocht bestaan, een schaduwkind", verklaarde procureur Pieters. Hij vroeg de volksjury dan ook om Sanne Smets schuldig te verklaren.

Lees ook "Sanne Smets had het moeilijk in therapie"

Foto: interface