Doodrijder Maasmechelse kleuter krijgt 1 jaar rijverbod

Print

Doodrijder Maasmechelse kleuter krijgt 1 jaar rijverbod

Maasmechelen - Koenraad V.N., de man die op 5 februari 2011 in Drongen (Gent) de 5-jarige Marie-Alixe uit Maasmechelen doodreed en vervolgens vluchtmisdrijf pleegde, heeft van de Gentse politierechter een rijverbod van één jaar opgelegd gekregen.

De familie van Marie-Alixe Bogaert was in februari 2011 op familiebezoek in Drongen. Ze waren er samengekomen om het overlijden van hun grootvader te herdenken. Vlak voor het avondeten maakten enkele familieleden nog een winterwandeling.

Maar ter hoogte van de Halewijnkouter, een landelijk gebied tussen Drongen en Merendree (Nevele), sloeg het noodlot ongenadig hard toe. Een zware terreinwagen die met hoge snelheid kwam aangereden, schepte Marie-Alixe voor de ogen van haar mama en tante op. Het meisje werd meters ver meegesleurd en stierf voor het huis van haar grootmoeder.


Zwaailichten

De bestuurder zette zijn weg verder zonder zich om zijn slachtoffer te bekommeren. Hij belde wel naar zijn ex-vrouw met de vraag of zij eens wilde gaan kijken wat er precies gebeurd was aan de Halewijnkouter. Toen ze de straat inreed, zag ze vooral veel blauwe zwaailichten. Zij lichtte ter plaatse de politie in dat haar ex-man wellicht de aanrijder was.

“Ik heb iets gevoeld, maar wist echt niet wat het was”, zo houdt hij tot op vandaag vol. De ouders van het slachtoffer geloven die verklaring niet. "Die man heeft wenend naar zijn vrouw gebeld. Een man van 35 jaar weent niet omdat hij denkt dat hij een hond heeft doodgereden. Hij moet geweten hebben wat er aan de hand was", klonk het tijdens de zitting.

Experts stelden wel vast dat Koenraad V.N. de aanrijding niet had kunnen vermijden en daarom stond hij alleen terecht voor vluchtmisdrijf.

Naast het rijverbod moet hij ook zijn rijexamen opnieuw afleggen en krijgt hij een boete van 400 euro opgelegd.

Net als vorige maand, toen de ouders van het meisje een emotionele brief voorlazen tijdens de zitting op de politierechtbank, kwam de beschuldigde niet opdagen.

Herlees de brief van de ouders:
De harde klap staat op ons netvlies geprint, het geschreeuw echoot na in ons hoofd. Het geluid van de wagen en de klap herhalen zich in ons hoofd.
Ik til, 14 meter verder, Marie-Alixe op uit de plas bloed die langzaam wegvloeit richting de berm. Geen enkel teken van leven meer. Ik schreeuw: 'Ze is dood, ze is dood'.

Bekijk ook de reportage van vtm:

Archieffoto's


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio