Ivan Ljubicic stopt: "Kijk uit naar volgend hoofdstuk in mijn leven"

Print
Ivan Ljubicic stopt: "Kijk uit naar volgend hoofdstuk in mijn leven"

Ivan Ljubicic stopt: Kijk uit naar volgend hoofdstuk in mijn leven

Ivan Ljubicic (foto) neemt volgende maand in Monte Carlo afscheid van de tennissport. De Rolex Masters wordt zijn laatste optreden, zo maakte de Kroaat bekend in de marge van het toernooi in Indian Wells. "Tennis heeft mij zoveel gegeven maar ik kijk ook uit naar het volgende hoofdstuk in mijn leven", aldus Ljubicic.

"Beslissen om te stoppen is voor geen enkele profatleet gemakkelijk", zo vertelde Ljubicic, die op 19 maart zijn 33e verjaardag viert.

Ljubicic bereikte in mei 2006 de derde plaats op de wereldranglijst. Vandaag staat hij 40e. Het 1m93 grote opslagkanon won in zijn carrière tien ATP-titels, waaronder het toernooi van Indian Wells in 2010. Hij klopte toen Novak Djokovic, Rafael Nadal en Andy Roddick. Hij verloor ook veertien finales.

In 2004 veroverde Ljubicic op de Olympische Spelen in Athene brons in het dubbelspel (aan de zijde van Mario Ancic). Een jaar later won hij met zijn land de Davis Cup. In totaal verdiende de Kroaat meer dan 10 miljoen dollar aan prijzengeld.

"Hij mag terugblikken op een schitterende carrière"

Vriend Roger Federer

Roger Federer verliest naar eigen zeggen "een goede vriend" op het circuit. "We hebben een uitstekende relatie. Ik vind het heel jammer om hem te zien gaan, want we kennen elkaar nu al een tijdje. In het verleden hebben we het een paar keer gehad over zijn mogelijk afscheid en ik denk dat het moment voor hem nu goed is. Hij is net vader geworden van een tweede dochter en mag terugblikken op een schitterende carrière."

Foto PhotoNews