Ruben Bemelmans op hoofdtabel Indian Wells

Print
Ruben Bemelmans op hoofdtabel Indian Wells

Ruben Bemelmans op hoofdtabel Indian Wells

Ruben Bemelmans (ATP-165) heeft zich woensdag geplaatst voor de hoofdtabel van het ATP-tornooi in het Amerikaanse Indian Wells.

In de tweede en laatste kwalificatieronde versloeg Bemelmans de Portugees Frederico Gil (ATP-86), het eerste reekshoofd, met 6-4, 3-6 en 6-4.

Op de hoofdtabel speelt Bemelmans in de eerste ronde tegen een andere qualifier, de Australiër Marinko Matosevic (ATP-129). Het wordt hun eerste duel.

Andere Belgen

Maxime Authom (ATP-212) haalde de hoofdtabel niet. Hij verloor woensdag met 4-6, 6-4 en 6-3 van de Canadees Vasek Pospisil (ATP-114).

Drie Belgische mannen waren rechtstreeks geplaatst. Olivier Rochus (ATP-49) speelt in de openingsronde tegen de Italiaan Andreas Seppi (ATP-46). Steve Darcis (ATP-71) moet de baan op tegen de Amerikaan Donald Young (ATP-39). Xavier Malisse werd gekoppeld aan de Amerikaanse kwalificatiespeler Bobby Reynolds (ATP-115). Die versloeg hem in hun enige eerdere ontmoeting in 2008 in Delray Beach.

Yanina Wickmayer (WTA-24) is de enige Belgische vrouw op de hoofdtabel. Zij is als 22e reekshoofd vrij in de eerste ronde. De Australische Jarmila Gajdosova (WTA-52) is haar eerste tegenstander.