Gilbert: van gevecht met de fiets tot tandproblemen

Print
Gilbert: van gevecht met de fiets tot tandproblemen

Gilbert: van gevecht met de fiets tot tandproblemen

Wat is er toch aan de hand met Philippe Gilbert? In zijn eerste optreden voor BMC als nationaal kampioen tijdrijden kon de Waal woensdag zowaar niet volgen in de ploegentijdrit van de Tirreno-Adriatico.

"Het is zeker geen conditioneel probleem", klonk het voor de tijdrit resoluut in het BMC-kamp. "Philippe weegt een kilo minder dan een jaar geleden en conditioneel staat hij even ver. Het probleem situeert zich op het technische vlak."

Lees: Gilbert kan letterlijk en figuurlijk zijn draai niet vinden op zijn nieuwe BMC-fiets. "Na drie jaar Canyon is het inderdaad niet makkelijk om de juiste positie te vinden. Daar schuilt momenteel het grootste probleem."

"Maar er is zeker geen paniek. Meer zelfs, als we straks de juiste afstelling vinden, is het boem!"

Tand

Gilbert zelf houdt het op tandpijn. "Ik heb er al enkele dagen last van", zegt de Belgische kampioen in Le Soir. "Dinsdagavond zat ik nog bij de tandarts."

"Ik zit nog altijd op schema voor de Waalse klassiekers", gaat Gilbert verder. "De rit van donderdag over 230 kilometer zal me goed doen."

In Het Nieuwsblad staat dan weer een heel ander verhaal. 'Ik ben heel slecht' zou Gilbert ge-sms't hebben naar zijn (oud)-mentor Dirk De Wolf. "Uiteraard merk ik ook dat het niet goed gaat met hem, maar ik weet niet wat er precies scheelt. Ik werk niet meer met hem, hè. Maar paniek is een slechte raadgever."

Om de verwarring compleet te maken, zei BMC-ploegleider John Lelangue dat het afhaken van Gilbert in de ploegentijdrit vooraf afgesproken was. Wie heeft gelijk? De komende dagen zal veel duidelijk worden in de Tirreno.

Foto Belga