"Er staat niet elke maand iemand als Meersman op"

Print
"Er staat niet elke maand iemand als Meersman op"

Er staat niet elke maand iemand als Meersman op

De zege van Gianni Meersman (Lotto-Belisol) deed niet alleen de West-Vlaming zelf bijzonder veel deugd woensdag, ook ploegleider Marc Wauters was in de wolken.

"Het doel van onze ploeg is jong talent de kans geven zich te ontwikkelen. Is het niet mooi dat het met Gianni nu al lukt?", glundert Wauters in Gazet van Antwerpen. "We verloren Philippe Gilbert en zagen dat niet graag gebeuren. Maar zo gaat het nu eenmaal als talent ontbolstert."

"Anderzijds: als iemand als Gilbert opkrast, schept dat ruimte voor anderen. Het verbaast mij niet dat Gianni dat gat indook. Hij doet het goed in precies dezelfde wedstrijden als de Waal. Hij is nu eenmaal uit hetzelfde hout gesneden: explosief en krachtig."

Meersman is volgens Wauters ook mentaal sterk. "Je moet het maar doen: twee etappes aankruisen en het daarin ook waarmaken. Wat hij dinsdag al liet zien, was een overwinning waard. Geloof me vrij, er staat niet elke maand zo iemand op."

Meersman wordt door waarnemers nu al de kleine Gilbert genoemd. "Dat is nog te hoog gegrepen. Maar we zijn natuurlijk net zo blij met Gianni als met Gilbert. Wat hij nu al laat zien, is in elk geval veelbelovend en geeft vertrouwen voor de toekomst", zei de Limburger.

LLN

Foto AFP