Bilzense juwelierster niet meer in levensgevaar na brutale overval

Print
Bilzense juwelierster niet meer in levensgevaar na brutale overval

Bilzense juwelierster niet meer in levensgevaar na brutale overval

Bilzen - Mia Prosmans, de juweliersvrouw die dinsdagnamiddag levensbedreigend gewond raakte bij een brutale overval op de Bilzense juwelierszaak Prosmans, verkeert niet langer in levensgevaar.

“Maar het gaat niet goed met haar”, zegt dochter Kristel. “Mijn moeder ligt op dit moment (woensdagnamiddag, nvdr.) nog altijd op de afdeling intensieve zorgen.”

Voetafdrukken

Dinsdagnamiddag rond 16 uur stapten twee onbekende mannen de juwelierszaak van Berto en Mia Prosmans in de Onze-Lieve-Vrouwstraat binnen. Het duo raakte tot in de winkel, waarna de overvallers het koppel bijzonder hardhandig toetakelde

Na afloop gingen de daders er met een grote hoeveelheid juwelen vandoor. Hoeveel de daders precies buitmaakten, was gisteren nog niet bekend.

Het verdere onderzoek wordt door de federale gerechtelijke politie van Tongeren gevoerd. Woensdag werden onder meer de videobeelden van de bewakingscamera’s in de buurt geanalyseerd. Omdat het onderzoek nog in een pril stadium zit, kan er nog niet meer informatie worden gegeven.

Zowel Berto als Mia - twee kranige zeventigers - raakten bij de overval gewond. Mia kreeg de meeste klappen te incasseren. Zo zouden er in haar gezicht zelfs voetafdrukken zijn aangetroffen.

De vrouw werd dinsdag met levensbedreigende verwondingen naar het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk overgebracht, maar verkeert niet meer in levensgevaar. “Ze verblijft wel nog altijd op de afdeling intensieve zorgen”, zegt dochter Kristel. Vader Berto lag woensdag al op een gewone kamer, en kon zelfs bezoek ontvangen.

Lees ook: Juweliers gewond bij overval in Bilzen

JoGe/RuSt


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio