Syrische minister stapt over naar oppositie

Print
In Syrië heeft de viceminister van Petroleum, Abdo Hussameddine, aangekondigd dat hij ontslag neemt en zich bij de oppositie tegen het regime van Bachar al-Assad voegt. Hij maakte het nieuws bekend in een videoboodschap op Youtube. Als de beelden echt zijn, is hij de hoogste gezagsdrager die in opstand komt tegen het regime.

"Ik, ingenieur Abdo Hussameddine, viceminister van Petroleum en Gezondheid, kondig mijn ontslag aan uit de Ba'ath-partij. Ik voeg me bij de revolutie van het volk die de onrechtvaardigheid en de brutale campagne van het regime verwerpt", luidt het.

"Tegen het regime wil ik het volgende zeggen: u hebt uw volk een heel jaar van zorgen en ongeluk bezorgd, u hebt het een gewoon leven en menselijkheid ontzegt en u hebt Syrië tot aan de rand van de afgrond gebracht." Hassameddine voegde er nog aan toe dat de Syrische economie op instorten staat.

Het ontslag is nog niet bevestigd. Ook is het nog niet zeker of de video echt is. Hussameddine zou dan de hoogste gezagsdrager binnen het regime in Damascus zijn die opstapt, sinds het begin van de manifestaties tegen het bewind van Assad.