Junks in het oude Sint-Jansziekenhuis

Print

Junks in het oude Sint-Jansziekenhuis

Genk - Het leegstaande Sint-Jansziekenhuis van Genk wordt geregeld gebruikt door dakloze junks. In het gebouw liggen op verschillende locaties spuiten en andere attributen voor druggebruik. Ook kreeg het gebouw bezoek van dieven die loden en koperen leidingen uitbraken en er mee aan de haal gingen.

“We kregen in oktober en november van vorig jaar al signalen dat het leegstaande gebouw onrechtmatig gebruikt werd”, zegt burgemeester Wim Dries (CD&V).


“We hebben meteen daarop in samenspraak met het OCMW het gebouw nog beter afgesloten dan het al was. Maar hermetisch afsluiten is nagenoeg onmogelijk. Het is zeer groot en heeft heel veel toegangen. Bovendien zijn heel wat ruiten gesneuveld, waardoor het gemakkelijker is om binnen te geraken.”

Normaal gezien werd het gebouw op de Weg naar As in het najaar van vorig jaar afgebroken. Maar door een vertraging in het dossier is dat uitgesteld.


Seniorenflats

Het oude Sint-Jansziekenhuis, dat in de loop der jaren nog andere bestemmingen kreeg, wordt tegen de vlakte gehaald om plaats te ruimen voor een project met vooral seniorenflats. Volgens getuigen is de toeloop in het oude Sint-Jans de laatste maanden sterk toegenomen.

“Zelf kregen we sinds nieuwjaar niet veel meldingen meer”, gaat burgemeester Wim Dries verder. “Maar we gaan nu opnieuw met het OCMW alle toegangen controleren en trachten alles zo goed als mogelijk af te sluiten. We zorgen ook voor bijkomende politiecontroles en verscherpt toezicht.”


Glas

De politie wijst er op dat het betreden van het gebouw niet alleen verboden, maar ook gevaarlijk is. Op heel wat plaatsen is de vloer zo rot dat je er gewoon door kan vallen. Bovendien liggen in bijna alle lokalen glasscherven.

Volgens burgemeester Wim Dries laat de afbraak niet zo lang meer op zich wachten. “Het is nog een kwestie van enkele maanden.”

CN
Foto's Tom Palmaers/Eric Fels


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio