Muyters staat open voor "nieuwe Gordel"

Print
Muyters staat open voor "nieuwe Gordel"

Muyters staat open voor nieuwe Gordel

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters staat open voor een "totaal nieuwe" aanpak van De Gordel. Maar dan wel pas vanaf volgend jaar. Het Vlaamse sportevenement laten wegvallen is voor de N-VA-minister hoe dan ook geen optie, ook al is er hier en daar wat moeheid bij organisator Bloso.

"Bloso heeft geen zin, maar moet De Gordel organiseren", schrijft De Standaard donderdag. Normaal start Bloso al rond de jaarwisseling met de voorbereidingen. Maar nu moest er eerst een donderpreek van de minister aan te pas komen om de organisatie in gang te krijgen.

"Het is heel duidelijk dat we daar moeten mee doorgaan", verduidelijkte Muyters op Radio 1. "Met 80.000 bezoekers bij mooi weer blijft het een belangrijk familie- en sportfeest in Vlaanderen." Bovendien blijft aandacht voor de Vlaamse rand rond Brussel nodig, "met of zonder splitsing van BHV".

De minister erkende dat Bloso vragende partij is voor een totaal vernieuwde aanpak. "Ik sta altijd open voor nieuwe ideeën, maar het is geen optie om niks te doen", besloot hij.

Belga

Foto Belga