Komt er nog Belcar-kampioenschap?

Print
Komt er nog Belcar-kampioenschap?

Komt er nog Belcar-kampioenschap?

Het openingsweekend van Circuit Zolder gaat niet door. Normaal had tijdens de ‘First Races’ op paasdag de opvolger van de Belcar moeten debuteren, maar door de impasse in de circuitracerij is 8 april niet meer haalbaar. Het blijft maar de vraag of er nog een Belgisch kampioenschap komt. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

Vrijdag moet de rechter een uitspraak doen in het conflict tussen promotor Speedworld en de autosportfederatie RACB. In dat verband lanceerde Speedworld gisteren een oproep. Het wil dat teams en piloten hun steun betuigen en bevestigen dat ze met Speedworld in zee willen gaan. Dat moet de rechter vrijdag overtuigen.

De RACB antwoordde met een nauwelijks verholen dreigement aan licentiehouders die zich aan een geïmproviseerde race zouden wagen.

Circuit Zolder heeft het verdict niet afgewacht. In overleg met alle partijen is de eerste meeting uitgesteld tot 29 april.

Op 17 maart gaat de clubrace van de BGDC wel door. Die organisator staat buiten het conflict. ’s Anderendaags is de wedstrijd van de Fun Cup evenwel hoogst onzeker. Ook de Belgian Masters (21 oktober) zijn verdwenen van de website van Circuit Zolder.

MC
Archieffoto