Herstappe klaar voor babyboom: 3 vrouwen tegelijk zwanger

Print
Herstappe klaar voor babyboom: 3 vrouwen tegelijk zwanger

Herstappe klaar voor babyboom: 3 vrouwen tegelijk zwanger

Herstappe - Herstappe mag dan de klein zijn, qua daden is de petieterigste gemeente op de taalgrens groots. Niet minder dan drie vrouwen tegelijkertijd zijn er zwanger. Of met andere woorden: één inwoner op 15 verwacht er een kindje. Daarnaast gaf de gemeenteraad deze week groen licht voor de realisatie van 17 bouwkavels.

Gemiddeld wordt in ons land één kind op honderd inwoners geboren. In de fruitgemeente Herstappe doen dit jaar drie keer beter dan het nationaal gemiddelde. Nu zijn ze er met 87. Volgend jaar ronden ze de kaap van de magische 90. Met een beetje meeval zijn ze binnen niet al te veel jaren zelfs met meer dan 100.

Dàt ligt dan weer niet aan de dadendrang van de Herstappenaren, maar aan het feit dat de gemeenteraad deze week groen licht gaf voor de realisatie van 17 bouwkavels. En dàt in een dorp waar, primo, maar 28 woningen staan en, secundo, in de voorbije kwart eeuw maar 1 (één) bouwgrond is verkocht.

Verwend

"Drie geboortes in één jaar, het is twintig jaar geleden dat we dat in Herstappe nog eens hebben meegemaakt”, lacht Marlutje Jackers (27, foto), de vrouw die in 2009 voor het eerste huwelijksfeest in negen jaar zorgde in de gemeente.

“Ik word nu ontzettend in de watten gelegd. Ze hebben zelfs gezegd dat ik in de zomer niet meer met de tractor mag rijden. Ah ja, de wegen zijn niet zo goed in Herstappe en als boekhouder van het feestcomité kan ik dat feest niet verbrodden.”

GW
Foto SD


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio