2BE moet toch betalen voor 'Oh Oh Cherso'

Print
2BE moet toch betalen voor 'Oh Oh Cherso'

2BE moet toch betalen voor 'Oh Oh Cherso'

De Vlaamse versie van het realityprogramma ‘Oh Oh Cherso’ verdwijnt achter slot en grendel, niemand krijgt de beelden nog ooit te zien, maakt zender 2BE zich sterk. “Zij hebben voor het programma betaald en mogen ermee doen wat ze willen", legt producer Camiel Scheer uit in Het Belang van Limburg.

De realityreeks over de escapades van acht Limburgse jongeren die drie weken de bloemetjes stevig buiten zetten in de Kretenzische vakantieplek Chersonissos, komt - na eerder uitstel - niet op de buis. De officiële lezing luidt dat ‘Oh Oh Cherso’ op z’n Vlaams niet bij het profiel van 2BE past.

De zender moet productiehuis Eyeworks wel betalen voor het programma. "De zender betaalt de rekening en is eigenaar van de beelden. Zij mogen ermee doen wat ze willen", klinkt het bij producer Camiel Scheer, die zich niet kan herinneren dat een zender ooit eerder een reeds opgenomen programma heeft geschrapt.

Worden de Vlaamse Chersogangers vergoed voor het niet uitzenden? “Dat is iets tussen ons en hen, daar gaan we niet te diep op in", aldus de woordvoerder van de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa).

Hoeveel het gedumpte programma kostte, wil niemand verklappen. De VMMa wil de reeks ook niet aan een andere (buitenlandse) zender slijten of op DVD uitbrengen om de financiële kater te beperken.

"2BE heeft schrik gekregen"
'Oh Oh Cherso' definitief afgevoerd

KM
Foto 2BE