Rob Goris vol vertrouwen na slechte winter

Print
Rob Goris vol vertrouwen na slechte winter

Rob Goris vol vertrouwen na slechte winter

Hoe bereidt een ex-ijshockeyspeler zich voor op de Vlaamse klassiekers? Daar kan maar één man antwoord op geven: de 29-jarige Rob Goris uit Herentals, bezig aan zijn tweede profseizoen bij Accent.Jobs-Willems Veranda's.

In de eerste plaats maakt Goris nu veel kilometers op training waarin lange intervalblokken vervat zitten. "Dinsdag heb ik nog 221 kilometer getraind en laatst nog 160 kilometer waarvan een lange interval van 60 kilometer achter de brommer", verduidelijkt de renner.

Virus

Goris is tegelijk aan een inhaalrace bezig na een bijzonder slechte winter. In september kreeg hij klierkoorts waardoor hij pas vanaf begin december kon beginnen trainen. Bovendien werd de Kempenaar ook nog eens geveld door het CMV-virus (Cytomegalovirus), waar Bart Wellens in 2009 ook mee kampte.

"Nu voel ik me gelukkig veel beter. Het CMV-virus is bijna weg en dat betekent dat ik weer voluit mag trainen. De basis is er wel dankzij veel tochten van 3 tot 5 uur. Ik ben ook af en toe gaan schaatsen", zegt Goris die optimisisch blijft en de rest van het voorjaar met vertrouwen tegemoet ziet.

Parijs-Nice

Accent.Jobs-Willems Veranda's heeft geen WorldTour-statuut en dat maakt de aanloop naar de klassiekers moeilijker. "De mannen die uit Qatar en Oman kwamen, hadden duidelijk al een piston extra", zegt Goris. "Nu met Parijs-Nice en de Tirreno in de benen zal dat niet anders zijn."

Goris rijdt daarom ook kermiskoersen en traint veel op wedstrijdritme. "Maar het is toch niet hetzelfde. Terwijl langere rittenkoersen me wel zouden liggen, denk ik. Het afgelopen weekend in de Driedaagse van West-Vlaanderen voelde ik me slecht in de proloog (foto), zaterdag was het al een pak beter en in de slotrit kwam ik toch over de meet met een peloton dat fel was uitgedund."

Goris was een boegbeeld in de Belgische ijshockey. De speler van HYC Herentals stopte in 2009 met deze wintersport om zich volledig op het wielrennen te kunnen storten. In 2010 werd hij al Belgisch kampioen bij de elite zonder contract. Het leverde hem een profcontract op bij Accent Jobs vanaf begin 2011.

Volg de voorbereiding van Rob Goris de komende weken mee op onze wielerpagina. Hebt u vragen voor Rob Goris? Laat het ons weten via hier@reageren.be.

DoRo

Foto Photo News