Schietclubs zoeken kinderen

Print
Schietclubs zoeken kinderen

Schietclubs zoeken kinderen

In het blad Kids Only, tussen de reclame voor houten speelgoed en kabouters, maakt de Vlaamse Schietsportkoepel voor het eerst openlijk reclame voor schietkampen voor 10- tot 18-jarigen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

"Op zoek naar een leuk kinderkamp? Al aan sportschieten gedacht?", staat er te lezen. "Dat blad Kids Only heeft ons zelf aangeschreven of we geïnteresseerd waren in een advertentie", legt Luc Brees van de Vlaamse Schietsportkoepel uit.

"Niet omgekeerd. Eén van onze basistaken, opgelegd door de Vlaamse overheid en Bloso, is jeugdopleiding. Het sportkamp wordt van 6 tot 10 augustus in Wachtebeke georganiseerd. In de Bloso-sporthal worden enkele luchtschietstandjes opgesteld. De kinderen mogen alleen onder begeleiding van gediplomeerde trainers met luchtdruk schieten zoals in een schietkraam op de Sinksenfoor. Pas vanaf 18 jaar mag met de kogel worden geschoten. En we schieten niet alleen, we gaan ook zwemmen."

Pedagoge Marijke Bisschop is niet tegen sportschieten voor kinderen, omdat kinderen er verantwoordelijkheid leren opnemen. "Maar ik denk wel dat er leukere kampen bestaan."

KMa

Foto Dirk Kerstens