Mode

Belgische Hampton Bays viert 20ste verjaardag + Win toffe T-shirts!

Print

Belgische Hampton Bays viert 20ste verjaardag + Win toffe T-shirts!

Het op-en-top Belgische Hampton Bays blaast 20 kaarsjes uit. Het merk werd bekend dankzij boegbeelden als Axelle Red en Andrea Croonenberghs, die plots de bekende HB-logo truien in de serie 'Flikken' begon te dragen. "Toen we dat op tv zagen, waren we dolgelukkig."

Isabelle Santens staat vanaf het prille begin mee aan het roer bij Hampton Bays. En het 'jongere' zusje van Xandres doet het bijzonder goed. "Al vind ik dat zelf niet zo'n passende omschrijving. Hampton Bays is er namelijk ook voor de oudere vrouwen, als ze nog in de maten passen. Het gaat meer om een state of mind. Hampton Bays maakt kledij die gekleed en toch sportief is."

"Ik heb onlangs nog eens de collecties uit het prille begin bekeken. Dan zie je de reden waarom Hampton Bays er gekomen is pas echt goed naar boven komen. We hebben het merk opgericht toen Versace furore maakte met allerlei opzichtige modellen en snits. Wij wilden natuurlijkere kledij ontwikkellen. Een beetje zoals Gap en Banana Moon in Amerika deden. Daarom vernoemden we het merk ook naar Hampton Bay, de bekende plek waar Amerikanen naartoe gingen om in alle vrijheid uit te blazen, zonder daarbij hun gevoel voor stijl te verliezen."

Galabal

Maar die 'alledaagse' stijl maakte dat heel wat vrouwen het merk niet associeerden met de iets chiquere kledij, die het huis ook in hun assortiment had zitten. "Daarom kozen we enkele jaren later voor Axelle Red als ons uithangbord. Het was een echte Belgische vrouw, een alledaagse dame met kinderen, die er toch in slaagde om gekleder voor de dag te komen. Wat velen namelijk niet weten, is dat je in ons assortiment ook best wat kledij vindt waarmee je op een galabal kan schitteren."

Hampton Bays staat vooral bekend omwille van zijn tricot, zijn pantalons en het bekende HB-logo. "De truien met HB voorop staan bij velen nog in het geheugen gegrift. Vooral omdat ook Andrea Croonenberghs ze droeg in Flikken. 5 à 6 jaar waren die truien een echte verkoophit, maar daarna had ons publiek plots genoeg van al dat opzichtigs. En ons belangrijkste kenmerk is natuurlijk onze kwaliteit. Onze kledij is misschien ook 'maar' gemaakt van katoen, maar we kiezen wel voor kwaliteitsvol katoen. We zorgen ervoor dat de naad van een kledingstuk niet al na een paar keer dragen is gescheurd en dat de verf niet afgaat bij een wasbeurt."

Ook de toekomst ziet er rooskleurig uit voor het merk. Zo investeert Hampton Bays volop in sociale media, zijn ze een eigen bus aan het ombouwen en storten ze zich op de accessoiresmarkt. "We hebben een kousenlijn met Veritas uitgebracht en zitten al enkele seizoenen in een partnership met Torfs voor onze schoenen. We hebben bewust gekozen om niet zelf al die producten te gaan ontwikkelen, maar samen te werken met iemand die gespecialiseerd is in die sector. Zo kan je de gewenste kwaliteit aan je klanten geven."

Win

Speciaal voor hun 20ste verjaardag brengt Hampton Bays een gelimiteerde lijn van toffe T-shirts uit. Wij konden onze handen leggen op enkele exemplaren! Wil jij kans maken op dit collectors item? Speel dan snel mee met onze wedstrijd!

Niet te missen