VIJFtv filmt bij Antwerpse schoonheidsschool

Print
VIJFtv filmt bij Antwerpse schoonheidsschool

VIJFtv filmt bij Antwerpse schoonheidsschoolVIJFtv breidt z'n programmering rond lifestyle uit. Nieuwste wapenfeit is Beautyschool, een reportagereeks rond de Antwerpse schoonheidsschool Denise Grésiac.

"VIJFtv bracht ons een tijd geleden ervan op de hoogte dat zij een programma rond schoonheidszorg wilden brengen.
De programmamakers hebben deze en nog een andere school bezocht", legt directrice Nancy Bal (43) uit Wilrijk uit. "Na enkele korte interviewtjes en prospecties aan beide opties bleken wij het meeste aan hun eisen te voldoen. Wat ons aantrok om mee te doen was dat het geen pure reality-tv is, maar de klemtoon op het informatieve ligt. De camera volgt niet zozeer de bezigheden van een aantal leerlingen en leerkrachten, maar geeft de kijksters vooral tips zodat die ook thuis aan de slag kunnen."

Denise Grésiac, gelegen aan de Koninklijke Laan in Berchem, telt driehonderd leerlingen. "Dat lijkt weinig, maar dat komt omdat wij geen eerste graad secundair aanbieden. Leerlingen starten vanaf het derde middelbaar en hebben op dat moment al een bewuste beroepskeuze moeten maken. Wij hebben immers geen andere richtingen. Daarmee onderscheiden we ons van andere scholen. Misschien dat VIJFtv daarom ons gecontacteerd heeft. Alles op onze school is afgestemd op dat ene beroep. Uiteraard krijgen de leerlingen ook algemene vakken zoals talen of wiskunde. Dat zijn we verplicht. Maar die worden op televisie niet getoond. Dat is wel het geval voor alle praktijkvakken, zoals gelaats- en lichaamsverzorging, epilatie, visagie, pedicure en manicure. De opnames zijn al een tijd aan de gang en lopen nog even door."

Foto Jan Van der Perre