Energiezuinig verwarmen

Print
Kortessem - Om je op weg te helpen, organiseert de provincie Limburg samen met Infrax, Dubolimburg en de Limburgse gemeenten infoavonden onder het motto ?Warm Limburg'.
In Kortessem worden er twee infoavonden voorzien. Een eerste avond met als thema ?Hoe kan ik energiezuinig verwarmen met mijn huidige verwarmingsinstallatie?' gaat door op 8 maart 2012 . Voor meer informatie en inschrijving kun je terecht bij de Energieadvieslijn via volgend e-mailadres verwarm@limburg.be of telefonisch op het nummer 078/15.01.86. De deelname is gratis. Na inschrijving verneem je de exacte locatie.

Een deskundige legt dan uit hoe je energie kunt besparen met je huidige verwarmingsinstallatie, zonder of met kleine investeringen. Hij geeft je praktische tips en stelt eenvoudige maar erg besparende maatregelen voor. Zo heeft hij het onder andere over het (verplicht) onderhoud van de ketel en de radiatoren, het regelen en inregelen van de installatie, de isolatie van de onderdelen van de installatie, de verwarmingsaudit en bijverwarming. Je leert hier ook wat je zelf kunt en wat je best aan de installateur overlaat.

De tweede infoavond gaat door op 22 maart 2012, met als thema: ?Wat doe ik als mijn oude verwarmingsinstallatie aan vervanging toe is?'Bij elk van de infoavonden wordt er voldoende ruimte voorzien om vragen te stellen. Schepen Van milieu Willy Claes sp.a: "Wist je dat 50 tot 70 % van je energierekening naar de verwarming van je woning gaat? Het loont dus zeker de moeite om energiezuinig te verwarmen. Hierdoor kun je geld besparen én aan wooncomfort winnen, zelfs met je huidige verwarmingsinstallatie.

Ditmaal krijg je van een professional te horen waarmee je rekening moet houden als je een verwarmingsinstallatie geheel of gedeeltelijk vervangt en welke premies je daarvoor kunt krijgen. Er wordt meer aandacht geschonken aan de werking van een installatie en haar onderdelen.

Zowel radiatoren en convectoren als vloerwarming en wandverwarming komen aan bod. Je krijgt een overzicht van ketels op verschillende energiebronnen.
Verder is er aandacht voor een optimale regeling van het volledige systeem en de koppeling met sanitair warm water."

Francis Croes

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio