Belkacem wil dochter Dewinter als moslima

Print
Senator Filip Dewinter (VB) heeft een nieuwe klacht ingediend tegen Sharia4Belgium-leider Fouad Belkacem. Dit keer voor bedreiging en vandalisme omdat Belkacem de boerka-bikini-affiches zou hebben beschadigd. Dat deelt Dewinter mee. Belkacem wil ook dat An-Sofie Dewinter zich tot de islam bekeert.

In een filmpje op YouTube poseert Belkacem voor een beschadigde VB-affiche, waarop Dewinters dochter An-Sofie protesteert tegen de boerkadracht. Het gaat om de bewuste "boerka-bikini-affiche". Dewinter wordt "een pooier van zijn eigen dochter" genoemd. An-Sofie Dewinter wordt opgeroepen om "berouw te tonen, een moslima te worden en de boerka te dragen".

Belkacem roept de moslimvrouwen op om de boerka te dragen en spreekt zich uit tegen het boerkaverbod. Volgens Dewinter sluit het filmpje af met "een dreigend beeld van een gekruist zwaard en een kalashnikov - als symbool voor de gewapende heilige oorlog van moslimterroristen - aangevuld met de slogan "support our troops".

Filip Dewinter: "In de film maakt Belkacem er geen geheim van dat hij ook hier alle vrouwen liefst verhuld zou zien in een boerka of niqab, net zoals in Iran of Afghanistan. Het leidt geen twijfel dat het gedaan is met de vrijheid van de vrouw mocht de orthodoxe islam het hier op een dag voor het zeggen krijgen."

Meer over het boerkaverbod, vindt u op Advocaat dagvaardt Sharia4Belgium voor homohaat

Lees ook: de expertenpagina van John De Wit.

JDW

Foto SVdE