Schandalige tackle door woelwater Guerrero

Print
Hamburgspits, José Paolo Guerrero, solliciteerde afgelopen zaterdag voor de titel: 'meest schandalige tackle van het seizoen'. Hij werd met rood van het veld gestuurd en staat, hopelijk, een lange schorsing te wachten.

VfB Stuttgart kwam zaterdagavond op bezoek bij Hamburg SV. De bezoekers waren duidelijk de betere ploeg en dat resulteerde in een 0-2 voorsprong na een half uur spelen. De tweede helft was twee minuten ver toen Stuttgart de 0-3 scoorde vanop de stip. Dit bleek de druppel voor de Peruviaanse spits van Hamburg.

Sven Ulreich, doelman van Stuttgart, liep naar de cornervlag om een afgeweken bal af te schermen. Guerrero kwam aangevlogen en tackelde de ongelukkige doelman onnodig en schandalig onderuit op kniehoogte.

De scheidsrechter twijfelde geen seconde en stuurde de spits met een rode kaart naar de douches. In de blessuretijd maakte Stuttgart de vernedering compleet door de 0-4 te scoren via Harnik.

Twee jaar geleden kwam de spits ook al in opspraak met het zogenaamde 'flesincident'. Hij gooide toen een fles in het gezicht van een supporter. Voor die actie kreeg hij van zijn club een boete van 100.000 euro en van de Duitse voetbalbond een schorsing van vijf wedstrijden met een extra boete van 20.000 euro.

Sanv

Foto AP Photo