Sergio: "Dagelijks een frietje eten, is volgens mij niet zo ongezond"

Sergio Quisquater mag vanavond toekijken hoe vrienden zijn dood zouden voorbereiden in het programma 'Een Laatste Groet'. Maar zelf ziet de man het leven nog veel te rooskleurig in om aan de dood te denken. "Ik wil mijn kleinkinderen nog geboren zien worden."

mgeysmans

"Toen de nieuwslezer mijn dood voorlas, snoerde dat mijn keel even dicht. Zo zal het tenslotte ooit zijn, niet? Ik heb al verschillende keren veel geluk gehad. Het eerste jaar dat ik met de auto reed, kreeg ik 7 accidenten. Twee keer was ik in fout. Enkele keren had het helemaal fout kunnen aflopen. Ook die keer dat ik op een ijsplek slipte en tegen een boom knalde. Van de auto bleef niets over. Alleen de kleine cabine waarin mijn vrouw en ik zaten, was intact gebleven. Ongelooflijk", steekt de energieke man van wal in een krant van Corelio.

"Mijn levenswijze van feesten, eten en drinken druiste in tegen alle gezondheidsadviezen. Al heb ik daar toch mijn bedenkingen bij. Ik krijg het gevoel dat ze ons veel wijs maken. Denk aan de cholesterolverlagende margarine, die plots niet goed is voor je gezondheid en aan het fruit dat vol zit met pesticiden. Ik ben er nog niet zo zeker van dat dagelijks een frietje zo ongezond is. Als je de hele rataplan van sauzen en worsten erbij neemt, werk je natuurlijk een waanzinnige caloriebom naar binnen maar een goed gebakken frietje is volgens mij niet zo ongezond."

Beeld: Photo News

Niet te missen