thumbnail: null
thumbnail: null

Verkrachtingszaak Janssen doorverwezen naar correctionele rechtbank

De Hasseltse raadkamer heeft vandaag een verkrachtingsdossier van Ronald Janssen doorverwezen naar de correctionele rechtbank. "Dit is het laatste gerechtelijke onderzoek van een reeks dossiers, dat nu verwezen is", aldus magistraat Frank Bleyen van het Hasseltse parket.

ccardinaels

"Een precieze datum wanneer de zaken voor de rechter ten gronde zullen komen is nog niet bekend. We zullen proberen de dossiers zo snel mogelijk door de rechtbank te laten behandelen." Het gaat over feiten van 28 oktober 2001.

Janssen belde toen aan bij een studentenhome van vrouwelijke studenten in de Rijschoolstraat in Leuven. Hij vroeg aan de studente die de deur opende om een pen en papier, zogezegd om een briefje te kunnen achterlaten bij een ander meisje dat afwezig was. Toen de studente de deur opendeed, duwde Janssen haar achteruit en sloeg hij haar. Hij klopte daarbij zo hard door dat het meisje een neusbreuk opliep.

Eens binnen dwong hij haar hem oraal te bevredigen en beet hij haar in haar billen. Naast verkrachting wordt Janssen ook beticht van foltering. In totaal moet hij voor een tiental zaken van verkrachtingen en aanrandingen voor de correctionele rechtbank verschijnen. "Er zijn ook een aantal opsporingsonderzoeken in opdracht van het parket in Hasselt gebeurd en die waren al afgerond. Dit was het laatste dossier waarop we aan het wachten waren", vertelde Bleyen van het Hasseltse parket.