Bijna half miljoen bioscoopgangers voor ‘Rundskop’

Print
Bijna half miljoen bioscoopgangers voor ‘Rundskop’

Bijna half miljoen bioscoopgangers voor ‘Rundskop’

De Oscarnominatie van ‘Rundskop’ heeft de bioscopen, videotheken en de digitale zenders geen windeieren gelegd. “‘Rundskop’ heeft 56 weken in de zalen gelopen. Uniek!” zegt Isabelle Couvreur van Kinepolis Film Distribution.

Op 2 februari 2011 had de release van ‘Rundskop’ plaats. Pas nu, na de Oscar-uitreiking, zal de film uit de zalen verdwijnen.

“Normaal zien we een terugslag, eens een film op dvd uitkomt. Bij ‘Rundskop’ was dat niet het geval. Daarom bleef hij in sommige zalen draaien. En na de Oscarnominatie werd hij in meerdere bioscopen terug geprogrammeerd", zegt Couvreur.

"In het totaal kwamen er 466.141 mensen naar de film kijken. Ter vergelijking: voor ‘Hasta La Vista’, de andere Vlaamse topper van 2011, werden een kleine 250.000 tickets verkocht.”

Huren

Ook voor digitale zender Telenet was ‘Rundskop’ een absolute topper. Daar was het regiedebuut van Michaël R. Roksam de meest opgevraagde film van 2011. De meest opgevraagde film allertijden is nog altijd ‘Loft’.

De film van Roskam werd en wordt ook massaal gehuurd. Tot slot zijn er ook al 135.000 exemplaren van de film verkocht. “En we verwachten door de nominatie nog een extra bestelling,” klinkt het bij organisatie Just Bridge.

HDB
Archieffoto Belga