Infomoment project 3Water op domein Bovy

Print
Heusden-Zolder - Op dinsdag 28 februari 2012 zijn de inwoners van Hasselt, Zonhoven en Heusden-Zolder welkom tijdens een infomoment rond het project 3WATER in het Gasthof van Domein Bovy. Tijdens het infomoment wordt het project, dat als doel heeft open vijverlandschap te verbeteren, en daarmee onder meer de roerdomp en de boomkikker te helpen, toegelicht aan de omwonenden.
Het project 3WATER is een Life+-project in het Vijvergebied Midden-Limburg, dat zich bevindt in de driehoek Hasselt-Zonhoven-Heusden-Zolder. Deze streek, rijk aan meer dan 1.000 vijvers, is een bijzonder waardevol gebied. Dit 3WATERproject heeft als doelstelling om de open vijverlandschappen te herstellen en te verbeteren. Hiermee wordt de leefomgeving van heel wat planten en dieren uitgebreid. De focus ligt hierbij vooral op de roerdomp en de boomkikker, die in dit gebied hun thuis vinden.

Er zullen tot 2013 heel wat werken worden uitgevoerd in het gebied, gaande van herstel van bestaande vijvers, creëren van nieuwe vijvers, verbeteren van het landschap tot het plaatsen van vogelkijkwanden en rasters. Om de inwoners van het gebied op de hoogte te brengen van het project, nodigt 3WATER hen uit op een gratis infomoment op 28 februari. Tijdens dit infomoment wordt er uitgelegd wat het project inhoudt, wat de doelstellingen zijn en welke werkzaamheden er te gebeuren staan in de drie gemeenten. Alle inwoners uit het projectgebied (Hasselt, Zonhoven en Heusden-Zolder) zijn welkom op 28 februari om 19u30 in het Gasthof in Domein Bovy, Galgeneinde 20, 3550 Heusden-Zolder. Inschrijven is niet nodig.

Het project 3WATER draagt bij tot de implementatie van Natura2000, een Europees netwerk van gebieden waarin men streeft naar het in stand houden van de Europese plant- en diersoorten (biodiversiteit) in samenhang met menselijke activiteiten. Het project wordt gesubsidieerd door Life+ middelen van de Europese Unie. Meer informatie op www.3WATER.eu VOOR MEER INFO Barbora Buckova Projectcoördinator ELO VZW – Trierstraat 67 – B-1040 Brussel T + 32 (0)2 234 30 00 – F + 32 (0)2 234 30 09 3WATER@elo.org - www.3WATER.eu

Bert Houbrechts

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio