"Yvonne was beste komische artieste van hele wereld"

De reacties op het overlijden van Yvonne Verbeeck stromen binnen. De Antwerpse zangeres en actrice stierf zondag omstreeks 6.30 uur in haar slaap in het Antwerpse rusthuis Nottebohm, waar ze woonde. Verbeeck werd 98 jaar.

ikerremans

Yvonne Verbeeck werd onder andere bekend door haar optredens in de sketches van 'Gaston en Leo'. Gaston Berghmans is uiteraard aangedaan door het overlijden van zijn vriendin en zijn "unieke collega". "Ik heb zoveel samen met Yvonne gespeeld. Ik kan zeggen dat ze de beste komische artieste van heel de wereld was. En geloof me, ik heb met veel artiestes gespeeld."

'Ze heeft genoten'

Yvonne trad ook vaak op met zangeres Jo Leemans. "Het is een enorm verlies, ze had dat ene wat zo weinig mensen hebben: die zin voor humor. We hebben meer gelachen dan gezongen. Ik heb fantastische herinneringen aan haar. Ze heeft een mooi leven gehad, ze heeft genoten van alles. Dat moet een troost zijn."

Ook cabaretier Luc Caals was een goede vriend. Hij heeft Yvonnes overlijden zien aankomen. "Vorige week moesten we bij haar komen. Het kon toen elk moment gebeuren, maar dan heeft ze nog een opflakkering gehad. Maar nu is ze niet meer wakker geworden."