De Cauwer: "Boonen zijn, is niet gemakkelijk"

Print

De Cauwer: Boonen zijn, is niet gemakkelijk

Tom Boonen wordt al topfavoriet bestempeld voor de Omloop Het Nieuwsblad. Wielercommentator José De Cauwer ziet een frisse Boonen, maar de ex-bondscoach wil de grote afspraken afwachten om te zien of de Kempenaar helemaal terug is. De Cauwer neemt het ook op voor Boonen na een minder seizoen.

"Tom valt in niets te vergelijken met Gilbert", zegt De Cauwer in Gazet van Antwerpen waarin hij elke zaterdag als columnist het voorjaar zal analyseren. "Hij kende een heel andere loopbaanopbouw. Gilbert kon bij Française des Jeux rustig rijpen, Boonen viel als jonge prof meteen met de deur in huis."

"Derde in Parijs - Roubaix, al vroeg wereldkampioen, dominant in Ronde van Vlaanderen en Parijs - Roubaix. Voeg daar zijn looks en babbel aan toe en je beseft dat Boonen gevonden vreten was voor de media."

"Als ik de criticasters bezig hoor, vooral journalisten, vraag ik het wel eens: wat deed jij op die leeftijd? Met zoveel geld op zak. Met groupies rondom. Wees maar zeker: Boonen zijn, is niet gemakkelijk."

Het is De Cauwer niet ontgaan dat Boonen sterk begonnen is aan zijn seizoen. "Ik zag de voorbije weken een Boonen bezig die er weer zin in heeft. Kleine overwinningen tellen ook mee, maar ik wil toch graag de grote afspraken afwachten om te zien of Tom helemaal terug is. Al denk ik wel dat hij nog grote koersen kan winnen."

LLN