Pierre S. belooft enkele zaken te 'verduidelijken' in kasteelmoord

Pierre S. (61) heeft aangekondigd dat hij een aantal zaken wil vertellen als zijn advocaat Hans Rieder uit vakantie komt. Confrontaties hebben niet tot een doorbraak geleid. “Nog niet”, klinkt het.

drombouts

De drie hebben intussen beroep aangetekend tegen de verlenging van hun aanhouding. Binnen de twee weken verschijnen André G. (61), zijn zoon Peter (33) en Pierre S. (61) voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) van Gent.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat ze voordien bekentenissen zullen afleggen. De beslissing om naar de KI te stappen, zou enkel gebaseerd zijn op procedurefouten. Want het dossier dat het parket momenteel tegen het trio heeft, is sterk genoeg om hen langer in de cel te houden, zo luidt het in het Brugse gerechtsgebouw.

Pierre S. heeft wel beloofd dat hij een aantal zaken zal ‘verduidelijken’. De speurders zijn benieuwd.

Moordcommando

Want S. kan in feite geen kant meer uit. Hij recruteerde een moordcommando dat uiteindelijk afhaakte. En het lijk van Stijn Saelens is in zijn bos gevonden. In een put die op zijn verzoek werd gegraven door zijn neef Johnny. Deze laatste ontkent dat hij ook geholpen heeft om het stoffelijke overschot te begraven.

Gisteren is in het bos in Maria-Aalter en in verschillende waterlopen met speciale apparatuur vergeefs gezocht naar het moordwapen. Want naast het 9mm-pistool zijn de speurders ook nog op zoek naar het voertuig waarin het slachtoffer is vervoerd.

Zijn weduwe Elisabeth G. (34) zegt al sinds vorige week dat ze zich burgerlijke partij wil stellen in de moord. Maar voor zover bekend is dat nog niet gebeurd. Ze wacht in het belang van haar vader.

Incest

Jef Vermassen, de advocaat van André G., verdedigde Elisabeth vorig jaar in de vermeende incestzaak. Een kindermeisje zou Saelens hebben betrapt met zijn dochtertje.

André G. zag meteen de kans schoon om zijn schoonzoon achter de tralies te doen belanden. Hij contacteerde en betaalde toen zelf toppleiter Jef Vermassen. Maar het dossier was zo licht dat de zaak zonder gevolg werd geklasseerd.

Als ze zich nu burgerlijke partij stelt, zal de stafhouder Vermassen wellicht verzoeken om een stap opzij te zetten. Deontologisch kan het niet dat een advocaat in een bepaald dossier in het verleden al eens een andere betrokken partij heeft verdedigd. André G. wil absoluut dat Vermassen zijn raadsman blijft.

Stijn Saelens wordt allicht in familiekring begraven.

TG

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer