thumbnail: null
thumbnail: null

Kaat Bollen van 'Schaamhaarboek': "Ontslagen omdat ik over seks praat"

Haar 'Schaamhaarboek' verkoopt als zoete broodjes, haar Borstenboek is in de maak, maar haar werk als psychologe is ze kwijt. Kaat Bollen (25) werd door het Centrum van Integrale Gezinszorg Tamar in Lommel ontslagen. “Ze konden me ‘niet meer serieus nemen’ als ik overal over seks bleef praten”, vertelt de seksuologe uit Eksel.

mimeers

Seks, schaamhaar, borsten: ze praat er honderduit over. Haar deelname aan Eén-quiz ‘De Pappenheimers’ resulteerde in haar eigenste Schaamhaarboek, met de daarbij horende interviews in menig dag- en weekblad. Maar dat nam haar werkgever haar niet in dank af. Vorige maand bedankte CIG Tamar uit Lommel haar voor bewezen diensten.

Blijvende media-aandacht

“Ik ben niet rechtstreeks door het boek ontslagen”, zegt Kaat. “Maar vooral door de blijvende media-aandacht. Dat bewijst nog maar eens het taboe rond schaamhaar. Ik was een goede psychologe en ze hebben nooit gezegd dat ik mijn werk niet naar behoren deed."

"Ik werkte met gezinnen met opvoedingsproblemen en tienermoeders. Omdat ik overal over seks praat, zou ik geen goed voorbeeld zijn. Al vind ik het net een meerwaarde als je met tienermoeders open over seks kan praten.”

P-Magazine

Na haar verschijning in P-magazine in oktober, werd ze al eens op het matje geroepen. “Ik moest voor de Raad van Bestuur komen”, vertelt ze. “In het midden van de tafel lag de P-magazine. De foto’s waren nog redelijk braaf, maar ik had details over mijn eigen schaamhaar uit de doeken gedaan."

"En dat vonden ze blijkbaar niet oké", gaat ze verder. "Al zou het flauw zijn als ik een enquête bij 5.000 Vlamingen deed en dan zelf niets over mijn schaamhaar durfde zeggen. Ze wilden me nog een kans geven, maar dan moest het stoppen.”

Borstenboek

Toen Kaat aankondigde dat ze een tweede boek - het 'Borstenboek' - zou schrijven, was de maat vol. “Begin januari heb ik te horen gekregen dat de samenwerking stopt. Enerzijds ben ik teleurgesteld dat het nog altijd zo’n groot taboe blijkt te zijn. Langs de andere kant vind ik het heel bekrompen dat ik niet over seks of schaamhaar mag praten."

Op 1 april begint Kaat als psychologe bij haar nieuwe werkgever in Eindhoven. “Zij weten perfect wie ik ben en waar ik mee bezig ben. En zij hebben er geen problemen mee. Nederlanders zijn op dat vlak blijkbaar minder bekrompen", besluit Bollen.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

HDB Foto's JG/RL

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer