Meester-oplichter uit Maasmechelen veroordeeld tot celstraf

Print
Maasmechelen - De 33-jarige D.V. uit Maasmechelen is door het Antwerpse Hof van Beroep veroordeeld tot 15 maanden gevangenis. De beroepsrechter volgt daarmee de eerdere veroordeling door de correctionele rechtbank van Tongeren. De in Genk geboren D.V. heeft zich in de afgelopen jaren ontpopt tot een meester-oplichter, die inmiddels in zowat alle gemeenten van Limburg heeft gewoond.

De man schuwt bovendien het geweld niet. In 2009 troefde hij zijn toenmalige echtgenote en schoonvader af, toen die opmerkingen maakten over zijn excessieve bestedingsgedrag. Daarnaast zat hij ook in hun portefeuille. Zo gaf hij zich uit voor de eigenaar van een pand, en liet hij de voorschotten door een huurder aan zichzelf uitbetalen.

Rijbewijs

Omdat D.V. op die manier blijkbaar nog niet genoeg geld had, gaf hij op een keer zijn rijbewijs in onderpand, toen hij zich in een kledingzaak in Maaseik in het nieuw liet steken. Maar in plaats van de eigenaar later te betalen, trok hij vervolgens naar het gemeentebestuur om het verlies van zijn rijbewijs aan te geven.

Eerder al werd D.V. genoemd in een zaak waarbij nep-tickets werden verkocht voor verzonnen optredens van grote artiesten. Daarnaast organiseerde hij peperdure huwelijksfeesten, maar liet hij de koppels op de grote dag tevergeefs wachten op de Ferrari die ze hadden besteld.

Drugstrafiek

Hij verbleef ook al enkele maanden in de cel tijdens een onderzoek naar drugstrafiek. Er lopen inmiddels nog nieuwe zaken tegen D.V., na nieuwe klachten over oplichting.

GW

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio