Roskam: "Kan al jaar niet doen wat ik het liefste doe"

Print

Roskam: Kan al jaar niet doen wat ik het liefste doe

Nog zes dagen tot de oscarceremonie en het lijkt er stilaan op dat het promowerk Michaël R. Roskam de keel begint uit te hangen. In een exclusief interview met onze reporters in Hollywood vertelt de 'Rundskop'-regisseur dat hij dat werk wat onderschat had en dat hij liefst van al aan een nieuwe film wil beginnen.

"Ik wil niet klagerig overkomen want ik besef dat ik een geluksvogel ben dat ik dit mag meemaken, maar mijn goesting begint wel flink te dalen en de irritaties beginnen toe te nemen. Soms hoor ik de vraag al niet meer, ben ik simpelweg aan andere dingen aan het denken", vertelt Roskam, die het voorlopig ook zonder de zieke Matthias Schoenaerts moet doen.

"Maar ik ben al meer dan een jaar aan het babbelen over deze film. Ik kan al een jaar niet doen wat ik het liefste doe: aan een nieuwe film schrijven.”Werken in Hollywood

Voor die nieuwe film is Roskam wel ambitieus. "Ik wil hier werken. Maar liefst van al zou ik mijn projecten willen combineren. Pendelen tussen Brussel en L.A. Als ik een goeie kans krijg, wil ik die grijpen. Maar ik ga niet eender wat doen", aldus de regisseur, die in 2007 zijn kortfilm 'Today is Friday' al draaide in de City of Angels."

Weet Michaël wie hij de komende dagen nog zoal gaat ontmoeten? “Nee, ik bekijk het dag per dag. Elke ochtend kijk ik wat er die dag op het programma staat. Verder wil ik echt niet kijken.”

RoRo
Foto's TVG

Lees het volledige interview vandaag in uw krant!