Nieuwe veldrittrofee wordt klassement op tijd

Print

Nieuwe veldrittrofee wordt klassement op tijd

In de Boekentoren in Antwerpen werden maandagavond de laureaten van de 25e GvA Trofee Veldrijden in de bloemetjes gezet. Kevin Pauwels kreeg de winnaarscheque van 26.000 euro toegestopt, belofte Lars van der Haar, Daphny van den Brand, voor de vierde keer in vijf edities laureate bij de vrouwen, en nieuweling Yannick Peeters werden gehuldigd in de andere categorieën.

Maar er was ook nieuws over de wedstrijd zelf. Vanaf volgend seizoen zijn er namelijk twee belangrijke veranderingen: de trofee krijgt een nieuwe titelsponsor en wordt een rittenkoers, met een klassement op tijd in plaats van op punten.

Reële verschillen aan de finish, met een plafond van vijf minuten, worden verrekend in het klassement. Bij de tussenspurt en aan de finish zullen ook vijftien, tien en vijf bonificatieseconden te verdienen zijn voor de top drie.

Organisator Golazo maakt de nieuwe titelsponsor binnenkort bekend. Gazet van Antwerpen wordt wel levenslange mediapartner.Zware crossen

"Dit kan werken", was de eerste reactie van Zdenek Stybar, die naast de cheque voor zijn tweede plaats ook tweemaal 2.500 euro kreeg als winnaar van het tussensprintklassement en als laureaat van het Belgacom Snelste Ronde-klassement.

"Zelf zal ik volgend seizoen weliswaar een buitenstaander zijn, maar het heeft iets. De mannen van de zware crossen zijn wel in het voordeel. In snellere wedstrijden blijven de verschillen immers kleiner."

Belga
Foto's BH